Publicat de: cristina | noiembrie 26, 2009

Ghidul barbatilor – capitolul 1

Capitolul 1 – Fustangiul online

1.1. Introducere. Manifestari patologice.

– Fustangiul online este o petunie. O petunie suava, frumos mirositoare, desprins parca din cartile lui Beigbeder – literatura facila, pe care este posibil chiar sa o fi citit si sa fi tras invataminte din ea (desi fustangiul nu prea citeste, fiind o fiinta relativ superficiala ce prefera sa se uite la filme). Spre deosebire de fustangiul clasic (atentie, fetelor) peste care dati prin cluburi si baruri la ore mici (cand varsa bere pe voi „din intamplare”), pe fustangiul online il puteti intalni cu preponderenta pe retelele sociale, preferabil cele cu poze.

– Dupa ce a pus ochii pe tine, fustangiul online o sa se infiltreze in viata ta, ca mucegaiul intr-o camera proaspat zugravita. O sa te stalkuiasca pe internet. Orice cont ai avea, hop si el! Actioneaza din umbra, niciodata la “lumina soarelui”. Un fustangiu este un barbat cu multiple posibilitati, agata concomitent pe mai multe fronturi. Cu toate astea, el nu se deconspira, fiindca poate pierde atentia si deschiderea altor femei.
Trimite DM-uri si mailuri, iar replica lui clasica de agatat este “imi place cum scrii pe Twitter”. Daca are o zi mai proasta si este lipsit de imaginatie pune doar un emoticon sau un banal „Buna”. Desi nu are o inteligenta academica, fustangiul este destul de creativ, se exprima cu usurinta si face glume si glumite, incearca sa te atraga in lumea lui frumos mirositoare in care nu intra orice tufanica.
Daca iti da impresia ca nu are niciun cusur si este baiatul perfect, daca iti pui intrebarea „omul asta este aievea?!” e clar, trebuie sa spui “Aha, uite un fustangiu! El e!”.
Odata ce te-a agatat, nu mai este interesat de ce scrii pe internet, interesul reaparand eventual doar in cazul in care scrii ceva rau despre el.

– Foarte curand dupa ce te-a cucerit cu carisma lui, in spatele glumitelor inocente si a declaratiilor lui pline de patos “tu esti altfel, relatia noastra este plina de sens pentru mine, stiu ca nu ar trebui, dar nu ma pot abtine sa nu fiu atras de tine” se ascunde un om obisnuit sa abuzeze, ce se va purta ca un purcel odata ce stie ca are increderea ta. Pozeaza in prietenul gelos si posesiv, ca tu sa te umfli ca o gogoasa de fericire ca mandrul armasar are ochi doar pentru tine. Odata ce vede ca minciunile lui tin, orice intrebare ridicata de intuitia ta primeste replica “Nu ai incredere in mine, este vina ta!”. Obisnuieste adesea sa iti puna vorbe in gura, cand trebuie sa se apere.

– Fustangiul cunoaste relativ putine tactici, dar le practica cu versatilitate. Intai, pozeaza in bad-boy’ul cumintit de tine, fiindca tu esti o faptura speciala, iar pt tine si relatia voastra perfecta, el a renuntat la proastele lui obiceiuri. Este reformat. Asta daca ai fost pusa in garda in legatura cu vechile lui indeletniciri, viata lui mai putin feciorelnica. In discursurile lui nu exista oricum povesti de dragoste neimpartasite ci doar femei oarecare, care nu se compara cu tine, draga mea. Newsflash: spune asta de fiecare data! Mai mult, are un arsenal de melodii, apelative, texte pe care le scoate din cutie cu fiecare femeie. Alt model patologic de fustangiu este tipul complicat, care te avertizeaza din start, dar nu chiar de la inceput ca nu are (din anumite motive) loc in viata lui decat pt un sfert din faptura ta. El va fi de gasit si NU te va ignora numai cand are el chef, in mod normal noaptea. Sau iti spune de la inceput ca inima lui a fost franta si a incetat sa bata acum multa vreme si nu mai e nimic de facut, EL NU MAI POATE SA IUBEASCA, OAMENI BUNI,  facandu-te sa te simti obligata cumva sa incepi sa il reintregesti.

-Un fustangiu este in general un om plin de complexe, care are nevoia constanta sa i se reasigure faptul ca este un “barbat adevarat”. Iar o singura femeie, oricat l-ar diviniza, nu poate sa ii ofere aceasta certitudine. Fustangiul, evident, pune mare pret pe cantitate, nu pe calitate, iar respectul si sentimentele celuilalt ,pe care comportamentul lui le-ar putea rani, nu ii creeaza mari mustrari, deoarece s-a obisnuit si are oricum o debara plina de scuze de genul “Nu te-am obligat, ti-am spus ca asa sunt eu, …, oricum nu-mi placea de ea, frate ”.

In capitolul urmator consultantii nostri (eu si profesor doctor inter-purcelar Irene) vor dezbate pe larg o tema controversata : Cum sa prinzi un fustangiu online! Va asteptam cu drag.


Răspunsuri

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Cristian Lupsa, cristina ursache. cristina ursache said: Am inceput livrarea justitiei! Pe blog: Ghidul Barbatilor – Cap 1. Fustangiul Online http://tinyurl.com/y8pf7nd […]

  2. *golf clap* Well done young lady, well done!

    Asteptam cu nerabdare capitolul urmator.

  3. Printr-un proces invers decat cel prin care iubitul Misel Jacson a albit, am puternica convingere ca vezi semana cu Oprah atunci cand vei fi mare.

    Tine cont de parerea sigurului tau critic adevarat si operste acest inceput al falsei faime ce se preconizeaza. Esti o fire prea buna pentru a face asa ceva, si insasi coborarea la nivelul unor lucruri mizere te poate schimba.

    Ador inocenta ta pe care o pierzi cu fiecare post.

  4. Oh, nu… acești interneți. groaznic.

  5. Ghidul barbatilor, scris de femei 🙂

  6. ioi. atât. ioi.

  7. Ma inclin in fata intelepciunii tale! Daca as fi femeie as face o procedura de recunoastere a fustangiului 😀
    Simt aici un serial epic… aproape de liric!

  8. Bun, colega:)

  9. cam subtire textul, poate ar trebui sa transpara ironia si tendinta spre gluma ceva mai mult, altfel chiar c-o sa semene a Oprah. Iar daca o sa te ia careva prea in serios n-o sa poti zice ca n-a fost vina ta…

  10. Well, you should probably cease targeting those ‘bloody piggy online fustangious people’ -/> 1.2 se anunta exploziv inca dp acum…

  11. Rog respectuos interpurcelarii să-mi confirme o caracteristică a FO ce a fost trecută cu vederea: acesta de fapt nu are prieteni, manifestă o sete sălbatică de socializare (cu oricine, oriunde), adoptă trenduri, e foarte centrat pe sine şi conştient de propria imagine reflectată în exterior – astfel poate fi extrem de cameleonic, alunecos ca o pată de ulei care îşi schimbă culoarea în funcţie de cum cade lumina. Are cunoştinţe, însă nu prieteni. E în realitate un solitar (şi chiar are momente în care se izolează, însă pe care are grijă să le ascundă de ochiul public).

    Şi aş mai adauga faptul că e neapărată nevoie să aibă o inteligenţă peste medie. Desigur, probabil sunt şi ocazionalele cizme care rulează aceleaşi tehnici, ajungând să le manevreze magistral. Însă adevăraţii fustangii sunt, în realitate, bărbaţi realmente fascinanţi, lucru survenit tocmai pe calea inteligenţei.

    E adeptul conceptului „încrederii cu mănuşi”. Crede cu pasiune că el nu minte, ci mai degrabă „omite detalii”. Deci nu are mustrari de conştiinţă.

    Se subordonează ideii de hedonism, crede sincer că oamenii nu trebuie să-şi refuze plăcerea sau promisiunea ei. Astfel, în mintea lui el e – din nou – nevinovat.

    La primele încercări de a rupe contactul, se va arăta aprig masacrat, aspect ce te va clătina în hotărârea ta. Însă o dată ce va înţelege că lupta e una care devine prea grea de dus, va suporta ruptura comunicării cu o uşurinţă admirabilă.

    Mă gândesc să facem un top al Fustangiilor Online. Avem, pare-se, deja doi nominalizaţi. Să-i aplaudăm aşa cum se cuvine, să le oferim lumina reflectoarelor de care par iremediabil îmbolnăviţi.

  12. fustangii online sunt viata noastra!

  13. daca un barbat ar varsa atita cerneala virtuala pt o fustangie virtuala, i s-ar spune de femei reale ca este un frustrat si ca una trebuie sa-i fi facut ceva cindva de a ajuns nici azi sa nu o poate uita…

    altfel spus orice fustangiu are atita putere in virtual cit si suratele ii dau… iar daca in final va dezamageste iluziile ‘de copile inocente’ bravo lui !… in final si la coada fustangiu nu-si pierde vremea cu pornografia si rusoaice care ‘cauta iubirea’ ci in emanciparea lui a trecut la atac…

  14. […] Junkb0x am găsit „Ghidul barbatilor – capitolul 1”: Fustangiul online. Citez de făcut poftă: „- […]

  15. @UnSoricel

    UnMotan ti-ar spune ca drumul de la virtual la real e de multe ori foarte firesc…

  16. Ce frumos ai grait! Ar trebuii sa dai si exemple din online :)) sau sa faci un top; dar sa nu ii asezi in ordine alfabetica, pentru ca am subestima T’ul =))

  17. […] pana una alta poate cititi si ghidul fustangiului on-line aici. It helps! Sa ardem feed-ul Subscribe in a reader Aboneaza-te la […]

  18. ce frumos a scris @tsk…

  19. Buna! Imi place cum scrii, n-ai vrea sa ne intilnim? :))

  20. Deci grav.

    Ce mai lipseste este un club de vanatori de capturatoare de stalkeri de femei online, pentru ca intreg universul sa se prabuseasca indesine si sa traga apa.

  21. Salut! Vrei să facem schimb de link-uri? Dacă vrei adaugă următoarele date în blogroll-ul tău: titlu: jocuri noi şi url: http://www.ejocuri-noi.ro . Eu îţi voi adăuga link-ul site-ului tău pe blogul oficial şi anume http://www.blog.ejocuri-noi.ro . Scrie-mi un comentariu pe blog să ştiu dacă să-ţi pun link-ul. Mulţumesc. :d

  22. lol,frumos scris

  23. …ti-ai luat-o, este?

    🙂

  24. nice 🙂

  25. Mai, mai, mai! Nu stiu ce sa zic!
    Acum exista cel putin doua variante. Ori ai fost tu pacalita de prea multi fustangii online, ceea ce te face experta in domeniu, ori te-ai plictisit tare rau si ai aruncat o pietricica, pentru ca stiai ca o sa atraga in mod cert tot felul de reactii masculine 😉
    Acum eu nu inteleg un lucru. Unde e frustrarea mai mare? La ei sau la tine? 🙂

  26. Eu sunt barbat dar totusi mi se pare foarte hazliu ghidul :))


Lasă un comentariu

Categorii