Publicat de: cristina | iulie 1, 2009

zbor

Tu ce ai face daca maine dimineata ai gasi un motor?
Un motor mic, in perfecta stare de functionare, cu curelele noi si roti cu zimti ce se imbina perfect. Cu necunoscut de multi wati si produs de o uzina nemteasca, necunoscuta si ea.
Un motor care nu demult s-a aflat, probabil, in mainile unsuroase ale unui mecanic puturos sau al unei gospodine furioase – care nu a reusit sa-l monteze la storcatorul ars – sau al unui pilot de formula unu ce a fost descalificat fiindca motorul nu era omologat.
Eu cred ca mi-as aduce aminte de cantecul „avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor”.
Si mai cred ca si dragostea este un avion, ce functioneaza cu doua motoare. Altfel se prabuseste.
Nu numai fiindca atunci cand esti indragostit plutesti sus si simti motoarele cum huruie si pun in miscare bucati mari de tabla nituita, ca la decolare avionul goneste toate pasarile gri pribegite pe stalpii linistii sufletesti si aduce, la schimb, fluturi in stomac. Cand se prabuseste in flacari mistuie tot sufletul. „O defectiune la motorul drept ar fi o alta cauza a prabusirii, dupa ce primul motor s-a stricat la decolare” scriu ziarele. Ce bine ca aterizarile line mai primesc inca aplauze.
Multe avioane dorm triste in hangar asteptand ca cineva sa binevoiasca sa le doneze al doilea motor si o canistra de kerosen.
Maine, daca eu gasesc un motor, astept primul avion ce vrea sa zboare cu mine spre Luna.


Răspunsuri

  1. Nu trebuie sa fi neaparat avion pentru a ajunge pe luna. E nevoie doar de aripi, aripi nepufoase, care sa fie hotarate si sa izvorasca din curajul si indrazneala copilareasca din „eu pot!”

  2. Hehe.

    Ai uitat ca exista planoare, care zboara singure, printre curenții de aer. Fara al doilea motor, fara prabusiri sau aterizari fortate. Fara dificultați la decolare. Fara benzina cu cifra octanica ridicata. Fara scop. Fara motor.

    Alegi sa planezi precum un melc printre nori ?

  3. Italienii aveau un model de avion cu 3 motoare pe numele lui Savoia Marketti – http://warbirds-online.org/images/PictureOfTheDaySaturday_1046D/SavoiaMarchettiSM79b.jpg. Prefer sa fiu motorul central intr-un menaj a 3 si in caz de urgenta sa pot scapa din acest aranjament cu o „parasuta”. Hai sa nu fim pesimisti inutil. Accidentele aeronautice au cea mai mica rata in totalul accidentelor cu mijloace de transport. Si in plus, daca ti se pare prea complicat sa zbori poti opta oricand pentru a deveni un motor de motocositoare pentru a mirosi iarba proaspata sau praful uni garaj… dupa caz.


Lasă un comentariu

Categorii