Publicat de: cristina | Martie 10, 2009

starea de ciudatenie are dopuri la urechi

Cateodata cand sunt foarte obosita simt ca pleoapele imi devin niste stresini vechi, incarcate cu zapada.
Astazi am pofta sa scriu, dar ma simt secatuita pe interior de orice vibratie, ca un osciloscop defect. Uneori mi se intampla invers – entuziasmul si energia depasesc frecventele vibratiilor mele obisnuite si ma intreb cum se poate naste un impuls din nimic, daca exista o regula care ne modeleaza forma trairilor sau pur si simplu procesul prin care sufletul capata consistenta se desfasoara dincolo de privirea mioapa a constiintei.
Nu, nu, nu pot sa mai continui risipa asta de sentimente.
Egiptenii puneau un scarabeu de aur pe pieptul femeilor pentru a se asigura ca inima, considerata centrul inteligentei si personalitatii sa nu fie indepartata. Eu nu as vrea ceva scump. O amuleta veche de bronz sau o margea de chihlimbar. Poate. O peruzea. Si as trisa in felul acesta doar ca sa nu ma simt din nou rusinata ca un sarac invitat la un festin si trimis inapoi la cocioaba lui.
Nimic nu e mai descurajant decat sa descoperi banalitatea propriilor fantasme si perisabilitatea sentimentelor tale. De ce atunci cand ai ce doresti, urmatorul pas nu este sa te bucuri ci sa inventezi gauri in tine, ca o carie de lemn? Dupa ce suflul initial al exploziei sufletesti a trecut, maturand totul in calea lui, in urma nu ramane decat un spatiu vacant, claustrofobic. I se spune plafonare si este un loc select. Oricat de inteligent ti-ai economisit resursele, tot apare. Rapiditatea este dictata doar de gradul de imaturitate si de puterea cu care stii sa tragi cu dintii de o relatie ajunsa disfunctionala, ce se aseamana cu un lung proces de uzura.
Imi scrasneste corpul, trosnesc din toate incheieturile si mi-e somn. Ma simt ciudat. Si vreau liniste.


Responses

  1. Si poate daca dai jos zapada de pe pleoape, te eliberezi de stare. Un om bun de zapada te vindeca de dorinta de somn

  2. @Amonet

    Daca scuturi zapada, atunci poate vezi mai limpede lucruri pe care odinioara le ignorai si care acum te dor.
    Oamenii de zapada sunt atat de rari, precum mirosul de cozonac copt in casa.

  3. mesajul e simplu: da!

  4. Definitia blazarii are forta metaforei si imprecizia literaturii. Spune multe despre naufragiul eului in „spatiul claustrofobic” al propriei identitati dupa esecul unei relatii, dar nu spune tot si, in primul rand, nu propune o explicatie. Identitatea noastra este o constructie fragila, o masca intinsa peste golul interioar, iar din punctul asta de vedere orice relatie devine o specie a inautenticitatii, o geometrie de sine variabil si profunzime conventionala. Nu ramai blazat decat de relatiile si intalnirile care nu te schimba.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: